93 872 07 67

PRÒTESI DENTAL

 

Com substituir les dents perdudes?

Hi ha diferents tipus de pròtesis per substituir algunes dents o bé totes. El tipus de pròtesis ha d’escollir-se després d’una anàlisi individualitzada de la boca i assegurant les condicions per la seva acceptació i estètica . Com les alternatives són generalment múltiples , és fonamental el diagnòstic , per triar la pròtesi que més s’adapta a les necessitats del pacient.

  • Les pròtesis removibles són una alternativa quan falten múltiples dents. Habitualment tenen una estructura de resina o de metall i resina i cal posar-les i treure-les per a netejar-les. En pacients amb dents solen tenir l’inconvenient que aquestes pròtesis tenen un cert volum i requereixen una adaptació. A més , si no són dentadures completes , solen dur retenidors , és a dir , ganxos , que poden ser visibles . De tota manera els ganxos poden fer-se de materials estètics , poc visibles.
  • Les pròtesis fixes poden ser adhesives (protesis fixes que pràticament no requiereixen tocar les dents veïnes i hi van enganxades ). Aquest tipus de pròtesi és molt estètic i fàcil de netejar, però al llarg dels anys pot desprendre’s si se li aplica massa força . També poden ser corones i ponts fixos tradicionals , en que una dent es rebaixa per poder recobrir-la amb una corona ( també anomenada col.loquialment «funda»). Aquest tipus de pròtesi és molt estètica també i molt duradora . L’inconvenient ès que cal rebaixar parcialment les dents per cimentar-la , ja que si no , augmentaria de forma inacceptable el gruix de les dents . Les pròtesis fixes es fan de metall- ceràmica (capa interna -no visible- de metall i cara externa de porcellana ) o bé totalment ceràmiques .Aquestes últimes , en el nostre cas fent servir el sistema de Procera , tenen com avantatges un ajust millorat i una estètica òptima a llarg termini, ja que no obscureixen mai al marge d’unió dent-corona.

La pròtesi fixa també pot recolzar-se sobre implants ( veure apartat específic sobre implants ). L’aventatge és que no requereix tocar cap dent veïna per poder posar una pròtesi fixa , com en el cas dels `ponts fixos convencionals . També és un tractament d’alta precisió i amb un molt bon pronòstic a llarg termini.

Contacte

Podràs trobar-nos a:

Plaça de la Independència, 2.
08242 Manresa, Barcelona.

8 + 10 =