93 872 07 67

És millor una dent o un implant?

Un implant dental osteointegrat és un cargol de titani o d’òxid de zirconi que substitueix l’arrel d’una dent. Aquest tipus d’implants, desenvolupats pel professor P.I. Branemark, un traumatòleg suec, té més de 50 anys d’experiència i ha permès dur pròtesis fixes a milions de persones a tot el món.

L’implant osteointegrat està unit a l’os i és immòbil (al contrari d’una dent, que té un cert moviment). No s’hi pot fer càries, no té sensibilitat al fred o la calor i no fa mal en mossegar. Però això no vol dir que no s’hagi de mantenir: com en una dent natural, la dent artificial unida a l’implant s’embruta, i si no es neteja adequadament ni se n’elimina regularment el càlcul (una biopel·lícula bacteriana calcificada que s’elimina amb una higiene a la consulta dental) pot perdre el suport ossi i caure.

Generalment, les dents naturals mantenen una geniva amb millor aspecte que els implants dentals, perquè quan s’extrau una dent sol perdre’s una part de l’os i la geniva que l’envoltava. Per això es convenient mantenir les dents, perquè sol ser més senzill que tinguin un aspecte natural (són naturals). Quan no es poden mantenir, l’implant sol ser una bona opció.

I quan dura una dent o un implant? Una dent pot durar tota la vida si se’n té cura. Els implants tenen un percentatge d’èxit al voltant del 95%, i generalment duren molts anys, sempre que es cuidin bé. En el cas que es perdin, generalment se’n pot posar un altre, i generalment tenen una garantia de molts anys.

Contacte

Podràs trobar-nos a:

Plaça de la Independència, 2.
08242 Manresa, Barcelona.

5 + 2 =